Zakinuti

Razmišljam ovih dana zašto je današnja “omladina” takva kakva je.

Obzirom da sam u svakodnevnom kontaktu sa tom “zabludelom”,”agresivnom”,”nevaspitanom” omladinom,

uspeo sam da izvučem analizu svega toga.

 Nije problem u njima, današnji klinci i klinke su većinom “na svom mestu”,šta više mahom su divna deca.Problem se nalazi (naravno)  u porodici.Roditelji su sve češće daleko neodgovorniji od svoje dece,pokušavaju da glume drugove i drugarice što je samo po sebi zbog generacijskog jaza, smešan skoro patetičan pokušaj.Drugi problem su apatični roditelji kojima nije stalo ni do svog a kamoli do života svoje dece.Deca su prepuštena sama sebi i jednostavno niko ne mari za njih, roditelji, profesori, nastavnici…pa čak ni njihovi “prijatelji”.Olako ulaze u raznorazne grupacije, organizacije, pokrete, sekte u jednostavno loše okruženje.Ono što je isto strašno kada uđu u taj krug, ništa drugo ih ne zanima i gube mogućnost da stvari vide “širom zatvorenih očiju”.Drže se svojih načela i ništa ih drugo ne dotiče.

 Da li shvatate da je to samo iz razloga zato što žele da pripadaju nečemu, da se osećaju bitno, da se osećaju sigurno u “čoporu” zbog nedostatka roditeljske pažnje i ljubavi? Kada do svega toga dođe ponovo na scenu stupaju roditelji čineći još veću grešku.”Moje dete nije takvo, valjda ja znam kako sam ga vaspitao/la”. Negacija.Daleko lakše je okrenuti glavu od problema nego priznati sebi i okolini da ste podbacili kao roditelji.

 Pogledajte samo princip na kojima rade extremne navijačke grupe.Imate Vođu on je Capo di tutti capi, on samovoljno donosi odluke i ne prlja ruke. Za to služe oni koji su ispod njega oni su klasična “Goveda”, koja rade samo ono što im se kaže.Najstrašnije je što neretko je taj Vođa daleko gluplji od “Goveda” koja ga slušaju bez razmišljanja.On isto tako ispoljava svoje frustracije samo na drugi način, kroz svoju ostvarenu sadističku fantaziju.

 Ne znam koliko ste svesni da se kako padne mrak, na našim ulicama odvija svake noć mali rat među različitim frakcijama, grupacijama, među decom.Verovatno da niste jer novine ne pišu o tome, retko kad je uopšte medijsko svetlo upereno ka tom problemu.To što niste svesni toga, ne znači da se i ne dešava i da vaše dete nije usred njega…

Kad smo već kod toga, da li znate gde vam je dete u ovom trenutku?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s