Neznanje

Naš najveći problem je što se ni po čemu ne razlikujemo od bilo kog primitivnog naroda. Jer kako drugačije objasniti patetičnu želju ovog naroda da bude nešto što nije? Živimo u 21 veku, dok smo mentalno i dalje u svetu nekih bajki koje se par stotina godina u nazad prenose u ovom narodu. Slavimo heroje koji nisu naši, bitke koje smo izgubili, zločine koje smo počinili, svece koji nisu naši, glorifikujemo ljude kojih bi se ostali narodi stideli. Naša bolesna potrebna da u onima koji su nas najviše izdali, vidimo svoju braću i prijatelje a da se pritom odričemo onih koji su uvek bili tu da nam pruže ruku, je na nivou antičke tragedije…Prejaki smo sakriveni iza čopora, čopora isto tako preplašene polu debilne gomile, iza monitora, iza mastila…a isto tako suviše slabi kao jedinke da bilo šta promenimo. Večno tražeći izgovore i razloge našeg jada i bede u neki teorijama zavere i krivici drugih. Potpuno smo nespremni da jedni druge pogledamo u oči, da priznamo kolektivnu krivicu za sve sto nam se dešava, zašto? Zato što smo na nivou svesti ne čak ni plemenske zajednice nego običnog stada kojem je potreban ovan predvodnik koji će nam objasniti kada treba da pasemo, kada nam se sere, kada nam se piša, gde treba da skrenemo a skrenuli smo odavno i ne vidim da smo sposobni da to pojmimo.

Ovde se sve svodi na golu snagu, bez imalo mozga, razuma i logike. Uvek nam je draži ovan predvodnik koji će da nas uljuljka u naše bajke o nekoj utopiji nego alfa mužjak koji je sposoban, realan i racionalan. Takve šaljemo u klanicu i njihove ostatke razvlačimo po kaljugama kao poslednji primitivci.

Na nivou smo afričkih i amazonskih plemena koja nisu videla civilizaciju. To je ono što će se teško promeniti, jer treba menjati svest celokupnog naroda, zato toliko nade i polažem u sva ta predskazanja u skorom kraju civilizacije, jer jedini izlaz za nas je da nas nema. Jedini izlaz i za nas i za koliko toliko napredne narode u nasem okruženju.

Tužno je kada shvatiš da sa tvojim narodom u globalu nešto ne valja, još tužnije je kada shvatiš da je jako malo ljudi koji su na tvom nivou svesti i intelekta.

U nadi za nekom skorijom katastrofom, Ljubav za ne bas sve…uglavnom za moje Pale Anđele…pa da uskoro nestanemo ili mi ili vi.

One Luv

Advertisements

One thought on “Neznanje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s