Dođoši

Onda su došli divljaci,šatro bežeći odbačeni od svih…Došli su u raskoš i zelenilo, među jedan od najnaprednijih naroda.Dočekani su kako dolikuje, ugošćeni, dato im je parče zemlje da se snađu.
Kako je vreme prolazilo divljaci su počeli da otimaju, pale sve što im se našlo na putu.Krenuli su da sprovode genocid, svake vrste.Pored fizičkog, najstrašniji je bio onaj kulturološki.Nametali su svoj sistem vrednosti, svoju tradiciju i kulturu toliko nepoznatu i neprihvatljivu za narod čiju su zemlju okupirali, svoj mentalitet i svoj jezik.Gušeći sve ono što je autohtono…Postalo je neizdrživo trpeti njihovu samovolju, njihov bes i njihov primitivizam.Došli su tu gde su, konstatno kukajući za svojim zavičajem i postali ništa drugo nego krvnici od kojih su bežali.Da ne bude zabune, nisu svi bežali tražeći novu šansu za sebe,neki su i nasilno dovedeni tu…nažalost najmanje je bilo poštenih, obrazovanih ljudi. Koji su shvatali svoju poziciju i koji su imali želju da koegzistiraju sa narodom na čijoj su teritoriji.Većina nije htela da se pomiri sa time da su dođoši.
Da ne dužim, svi znamo kako se završilo njihov primitivizam i dalje jako dobro osetimo, i dalje smatraju da polažu pravo na sve…i dalje pale, ruše, otimaju, ubijaju sve što im se nađe na putu. Kontao sam da kada jednom skupe muda i izaberu crnog Predsednika, da će se nešto promeniti ali očigledno da je primitivizam suviše velik. Možda jednom dočekamo da im vidimo leđa…
Razumete?
Advertisements

One thought on “Dođoši

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s