Hvala od srca

Hvala svima onima koji su išli na more u Split, vikendom bežali do Trsta po farke, hvala generaciji hipi pokreta, pokreta mira. Generaciji koja je osetila kako je živeti bez tenzije, kako je putovati sa našim pasošem bilo gde po svetu. Kako je živeti a ne preživljavati u svetu mogućnosti. Hvala vam što ste nama, svojoj deci omogućili da odrastamo u zemlji haosa, beznađa. Hvala vam za sankcije, rat, sirene za vazdušnu opasnost, hvala za zadojenost mržnjom. Hvala za apatiju. Hvala za turbo folk, hvala za devesedete. Najviše hvala za Zorana. Hvala za što se besomučno birali one koji su nas uveli u mrak.
Na osvajanju titule Najbrižnijeg, najpre želim da čestitam Dijaspori, koja je čim je barut zamirisao, brže bolje zapalila u te “smrdljive, kapitalističke, agresorske” zemlje. Po kojima sve vreme pljuje, kao oni koji su došli u Vojvodinu. Hvala vam što uvek najbolje znate šta je dobro za nas koji smo ostali da živimo ovde. Koji nismo našli još jednu rezervnu zemlju. Hvala vam za sve mitinge podrške i sve slike i video klipove koje ste nam slali kao pomoć. Hvala za robu sa isteklim rokom trajanja koju ste slali u humanitarne svrhe. Najviše hvala za svu tu lovu koju ste uplaćivali i uplaćujete na račune onih koji su Bogom dani, Nedodirljivi.
Oprostite nam što ste morali svakodnevno da strepite gledajući na vestima snimke razaranja Srbije, u pauzi Super Ball-a. Čuli smo da vam je bilo teže nego nama.
Oprostite što svaki mesec imate za račune, i za hranu i za put do Srbije i po kojeg mondenskog letovališta. Izvinite što smo nezahvalni za sav vaš trud koji ste uložili da odgledate vesti o Srbiji i hvala za svih 30 eura koji ste za tih 20 godina poslali.
Samo, najlepše vas molim u buduće…nemojte nam pomagati.
Možemo mi i sami da se dokrajčimo.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s