Narednik Vejn Ingram

Engleski vojnik koji je patrolirajući Bosnom video dečaka sa velikom deformacijom lica, proveo je 10 godina skupljajući novac kako bi održao dato obećanje – da dečaku podari novo lice piše Dejli Mejl.
Narednik Vejn Ingram (44) sreo je Stefana Savića, iz Laktaša, tada četvorogodišnjeg dečaka, dok se nalazio na dužnosti u Bosni.
Stefan je imao retku bolest koja izaziva deformitet lica. Oči su mu bile mnogo više razdvojene nego kod ostalih ljudi a nos skoro da nije ni imao.
Engleskog narednika Ingrama je toliko dirnula Stefanova sudbina da je odlučio da mu pomogne. On je uspeo da skupi 85.000 funti kako bi mali Stefan mogao da ode na komplikovanu operaciju u London.
Posle 12 sati na operacionom stolu Stefanovim problemima je konačno došao kraj. Hirurg je uspeo da mu približi oči i da mu napravi nov nos. Ipak dečaku je bila potrebna još jedna operacija kako bi mogao normalno da diše. Ingram je zbog toga skupio još20.000 funti kako bi Stefan mogao da ode na još jednu neophodnu operaciju.
“Imam dva sina. Jednostavno nisam mogao da ignorišem Stefanove probleme i da ne pokušam da mu pomognem. Odmah sam znao da moram da učinim sve da mu pomognem”, rekao je Ingram.
Izvor: Kurir
Jednostavno ovakva priča ne sme da prođe neopaženo.
Ovog čoveka država Srbija mora da nagradi ordenom.
Sledeći put kada bude globalizovali jedan narod, setite se ove priče.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s