Slepci

Mi nismo samo glup narod, mi smo i slep narod. Jednostavno, neverovatno je do kojih granica idemo za nesto sto uopste nije nase. Naime, sve cesce i cesce se pojavljuju postovi na Facebook-u koji, kao i grupe, koje su u elementu “NEMOJ TE NOSITI STVARI SA AMERICKOM ZASTAVOM”, ispod cega stoji 5000 komentara tipa “to srbendo”, “vratice se vojvoda”, i slicnih sadrzaja.

Mene ovo fascinira, iskreno. U Srbiji u kojoj je apsolutno sve problem, nista ne funkcionise kako treba, banke, zdravstvene institucije, policija, sudovi, ali bukvalno svaki deo naseg sistema je pokvaren, neko smatra da je problem sto se nose odevni predmeti koji na sebi imaju americku zastavu. Ocigledno, isti neko smatra da je to dovoljno vazno da se posveti cela jedna grupa borbi protiv ‘problema’. Jer nas je amer bombardovao. Jer nam amer truje vakcine i gradi HAARP-ove. Problem? To su deca od 10 do 16-18 godina. Deca koja mrze ameriku na Facebook-u, koji je u Kaliforniji. Dok jedu hranu iz Madjarske i Bugarske. I gledaju serije i nose odecu iz Turske. I jos mnogo toga. Pa dozvolite..

Vi ste, kao i ja, deca jedne digitalne generacije, jednog novog doba. Za vas ne postoje granice, drzave, narodi, boje koze ili nacionalnosti. Za vas ne postoje nacije i istorija. Za vas postoje lajkovi, instagrami i tviteri, youtube i piratebay. Za vas postoje ajfoni, megapikseli, selfiji i slicno. Prestanite da zivite jadne propagadne koje su vasi roditelji morali da slusaju. Prestanite da mrzite sve ljude jer je jedan general izdao neko naredjenje. Prestanite da se secate necega sto je bilo pre 10, 100 ili 1000 godina. To je za vas nebitno. Za vas ne postoje granice. Jer ako postoje granice i narodi, drzave i nacije, onda priznajete da ste deo nekog sistema koji kontrolisu razni politicari i koriste vas, a vi to ne mozete i ne bi smeli da budete. Vi ste slobodni. Prestanite da stavljate sebe u zatvor nekih drugih vremena. To za vas vise ne postoji. Otvorite oci. Jer ako ovako nastavite, nece me cuditi sto ce vas opet jebati isti ljudi koji vas jebu vec 25 godina, sto ovde nikada nece biti bolje, ali bar se nece nositi odeca sa americkom zastavom. I slavice se vojvoda. To je jedino sto cete ostaviti u amanet buducim generacijama. Besmislenu mrznju i nedostatak zdravog razuma.. Slepci.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s